קולינרי

קיגעל או קוגעל ? הונגרי חריף או פולני מתוק? העיקר שיהיה הרבה חמוצים

ואיך חותכים את המשולשים יפה כל כך?

איך אתם אוהבים את ההערינג שלכם? קלאסי, עם הרבה בצל או בכלל במיונז-חרדל?

אם אתם מבינים באוכל טוב, ויש לכם בלב קצת נוסטלגיה, יש לנו בהחלט מה לעשות ביחד

המדריכים שלנו ייקחו אתכם במסגרת הסיור השכונתי לפינות הכי טעימות בעיר.

גפילטע פיש מחוץ או בתוך פרוסת הקרפיון – עם המון חרעיין חריף וציר דגים וכל הטוב הזה על פרוסת חלה שהגיע לפני רגע מאחת המאפיות המסורתיות והלוהטות בשכונה.

קיגעלים לוהטים שמוגשים "אוברנייט" ממש כמו בשבת בבוקר אחרי שישבו על הפלטה כל הלילה.  

צלחת טשולנט מהבילה עם בשר קישקע והרבה הרבה בובעס. העריינג רך וורדרד על קרקר פריך עם הרבה בצל – ממש כמו בקידושים אחרי תפילת שחרית.

במהלך הסיור הקלאסי נקדיש תשומת לב מיוחדת למטבח המסורתי-מקומי, נדבר על הטעמים, חומרי הגלם ומסורות התיבול, אבל גם על ההקשרים הדתיים והתרבותיים. מתי מגישים? מה הרקע ההלכתי? מאיפה מגיע? ומה האינטרפרטציות שקיבלו בישראל?

אפשרי גם: סדנא לאפיית חלות, במהלכה נלמד על מתכונים וצורות, על כמה חלות מגישים ובאיזה צורה ומתי? על איך מכסים את החלה ולמה? נפגוש את הרעיונות הסמלים והמסורות של האוכל היהודי העתיק והקדוש הזה. 

בואו לסיור שכולו אוכל טוב מטבח יהודי טעמים וניחוחות.

דברו איתנו